Sydney is achteraf gezien niet blij dat ze kleiner is gebleven. Ze had best een lange vrouw willen zijn, zoals bedoeld was.

Ten eerste, waardeer ik de oprichting van deze organisatie zeer!

Ik lees onder andere op jullie website dat de groeiremmers op gebied van lengte wel succes hebben gehad, en veel vrouwen nu wel tevreden zijn met hun lengte. Echter denk ik, dat er ook velen zoals ikzelf zullen zijn. Ik ben achteraf gezien helemaal niet blij met het feit dat ik korter ben gebleven. Ik had best een lange vrouw willen zijn, zoals bedoeld was.

Waar weinig over gepraat word, is hoe het werd opgedrongen aan kinderen die te jong waren daar over na te denken. Eigenlijk werd die keuze voor jou gemaakt. Ik werd bang gemaakt met verhalen van de arts en mijn ouders.

Maar nu als 28 jarige vrouw, denk ik.. Waarom leerden ze me niet meer zelfvertrouwen te hebben, en dat het oké is dat iedereen er anders uit ziet? Ik vind het nu jammer dat ik niet mijn oorspronkelijke lengte heb bereikt (naast alle medische klachten die ik heb). En dat mag volgens mij ook wel gezegd worden.

Ik heb ook ernstige menstruatie problemen. 10 op de 24 dagen ben ik zwaar ongesteld. En de helft van die dagen is er zo veel bloed, dat ik niet eens de deur uit kan. Ook moet ik meerdere keren per nacht opstaan. Ik ben er erg vermoeid door en voel mij dan zwak. Het belemmert mijn leven enorm en ik wil dan ook heel graag mijn baarmoeder laten verwijderen (wat weer een andere strijd op zich is).
Na het lezen van de (herkenbare) verhalen op de website, wil ik toevoegen dat ik ook mentale klachten heb waaronder depressie. Dit had ik echter nog nooit in verband gebracht met de hormonen, maar is wel rond die leeftijd begonnen.