België

Eind september 2022 publiceerde Spijker Magazine een interview met Valerie (schuilnaam), een Belgische vrouw die zich ook heeft aangemeld bij de Stichting. Haar verhaal is ook opgenomen onder de kop Mijn Verhaal.
Spijker Magazine is een Belgisch online feministisch tijdschrift. Het interview met Valerie staat in de editie ‘lichamen’ en kan gelezen worden op de website van Spijker Magazine.
Rechtstreekse link: https://www.spijkermagazine.be/magazine/a3418ab6-e10e-4672-220f-08daa2ddb9e2

Valerie vindt het erg jammer dat de problematiek rond groeiremmers onbekend blijft in haar land. Spijker Magazine is een kleinschalig initiatief met een beperkt aantal lezers. Momenteel weet het brede publiek in België absoluut niets over de gevolgen van groeiremmers, hoewel deze hormonen ook in België voorgeschreven werden aan jonge meisjes. Valerie probeert dit in de veelgelezen Belgische media te krijgen. Helaas verloopt dit moeizaam. Ze heeft nu contact met een journaliste van een groot tijdschrift en hoopt dat ze daarin een persoonlijke getuigenis zal mogen publiceren, maar momenteel (november 2022) is dit nog niet verschenen.

Wie Valerie wil steunen kan lid worden van haar facebookgroep (vermeld in Spijker Magazine).

De stichting Effecten Groeiremming richt zich op vrouwen in Nederland, maar vrouwen in België kunnen zich vanzelfsprekend bij de stichting aanmelden voor informatie. Wij ondersteunen het initiatief van Valerie om ook in België een belangenorganisatie op te richten en aandacht te krijgen van de pers.